Poliklinika VIVALAB se bavi ispitivanjem uzoraka iz oblasti biohemije, mikrobiologije, hematologije i patohistologije u skladu sa najvišim standardima laboratorijske prakse i zahtevima korisnika.

BIOHEMIJA

U zdravom organizmu svi životni procesi se odvijaju na tačno određeni način, što omogućava stalnost unutrašnje sredine. To znači da će u zdravom organizmu koncentracija hemijskih sastojaka biti uvek na istom nivou, u tačno određenim granicama. Svako odstupanje od tih vrednosti može biti znak da je došlo do poremećaja nekog procesa u organizmu, što može da dovede najpre do poremećaja funkcije nekog tkiva, a zatim i do oštećenja tkiva i bolesti.

Biohemijskim pregledom telesnih tečnosti (krvi, urina itd) određuje se koncentracija važnih hemijskih sastojaka organizma i na osnovu dobijenih rezultata može se proceniti stanje organizma, kao i funkcija određenih organa i sistema.

Prednost ovih metoda je u tome, što one omogućavaju otkrivanje bolesti u najranijoj fazi (kada još uvek nisu nastale promene u strukturi organa pa se drugim dijagnostičkim procedurama ne mogu otkriti), mogu da daju i tačne podatke o stepenu umanjenja funkcije nekih organa, što može olakšati praćenje toka bolesti, određivanje terapije i prognoze bolesti.

Zahvaljujući ovome, jednostavnim pregledom krvi i urina možemo dobiti jasan uvid u zdravstveno stanje našeg organizma. Iz tog razloga stručnjaci preporučuju da se laboratorijske analize urade jednom godišnje.

U Poliklinici Vivalab možete uraditi veliki broj biohemijskih analiza.

Cenovnik možete pogledati ovde.